Hvorfor bruke video i rekrutteringen?
Rekruttering er en prosess, der kommunikasjon med potensielle søkere er det du ønsker. Ved å bruke video i kommunikasjonen, kommer du nærmere søkerne dine. Gjennom å vise glade mennesker som man ønsker å bli en del av, kan du forberede søkeren på å møte deg som arbeidsgiver.
Siden video kombinerer både det du ser og hører. Kan man spille på søkerens følelser på en helt annen måte.
Et budskap som ved siden av bilder lar deg høre lyd formidler budskapet ditt, på en dynamisk og effektiv måte.
Dagens mennesker bombarderes med en rekke inntrykk hver eneste dag, og vi har derfor utviklet det som ofte kalles et «kommunikasjonsvisir».
Dette sklir ned når vi opplever at vi blir utsatt for påvirkning. Men video er blitt en del av hverdagen vår i sosiale medier og i hverdagen ellers.
Derfor er vi langt mer mottagelige for kommunikasjon som benytter levende bilder og lyd.
Å rekruttere betyr å formidle. Formidle hva den nye medarbeideren kan vente seg i den stillingen som lyses ut. Med video formidler man mer dynamisk og direkte,
og man får tydeliggjort virkeligheten som vil møte den enkelt søker. Hvordan vil livet sammen med den nye arbeidsgiveren passe søkerens drømmer og behov.
Et bilde sider mer en tusen ord. Tenk hvor mye du si med 25 bilder i sekundet?
Mens massemedier kommuniserer med tusenvis av mennesker, kommuniserer du med ett og ett menneske tusenvis av ganger på nettet.
Til denne kommunikasjonen er video ekstra nyttig. Du kan knytte tradisjonelle beskrivelser av stillinger sammen med en levende presentasjon av den virkeligheten dine fremtidige medarbeider vil komme til å møte.
Video er en levende kommunikasjonsform, og siden kommunikasjon alltid skjer på mottagernes premisser, treffer du bedre med video. Du kan bruke dem til å profilere skolen, sykehjemmet, bedriften din, eller du kan fokusere på en stilling om gangen.
Når man skal vurdere hvilke virkemidler man skal bruke i rekrutteringsarbeidet, er det viktig å være klar over at en rekrutteringsprosess har en indre logikk.
Denne opplevelsen av virkelighet vi være forskjellig uansett om man senere skal rekruttere til samme skole, teknisk etat eller produksjonsbedrift.
Som kineserne sier: Du kan ikke gå ned i den samme elven to ganger.
Fakta om video på nett
Video er det sterkeste virkemidlet vi har for å kommunisere på nett. Undersøkelser viser at desto nærmere hverdagen til mottagerne dine du kommuniserer,
desto bedre får du fram budskapet ditt. Ved å bruker en reportasjeform, som er den formen folk er mest knyttet til, vil du kommunisere best.
Her har vi listet opp en del konkrete fakta om hvordan video virker på mottagerne:
59% av alle som begynner å se en video på nett, ser hele filmen.
70% av markedsførerne sier at video på nett skaper salg på en mår effektiv måte enn noe annet medium.
88% av nettbrukerne bruker lengre tid på en nettside som også har video.
I snitt bruker nettbrukerne 2 minutter lengre på hver nettside med video.
59% av toppledere foretrekker å se en video fremfor å lese en tekst.
92% av mobilbrukerne videreformidler videoer de finner på nettet, uavhengig av innhold.
64% av forbrukerne sier at de er større sannsynlighet for at de kjøper et produkt etter å ha sett en video om det.
65% av brukerne har kontaktet en bedrift etter at de har sett video på utgiverens nettside eller i sosiale medier.
Bygg omdømme med video
Siden video er det sterkeste virkemiddelet som er tilgjengelig, blir det på en helt annen måte enn tidligere mulig å bygge omdømme. Det gjelder enten det er en kommune, bedrift eller en forening.
Spesielt fordi «the milleniums» som de kalles, og som vil være fokus for kommuners og bedrifters utvikling og rekruttering i årene som kommer, har klare prioriteringer når de søker arbeide er det viktig å kommunisere med dem på deres premisser. Ved å benytte videofilm kan du spisse budskapet ditt mot de målgruppene du måtte ønske. For å kunne gjøre dette på en god måte, er det også viktig at de som har ansvaret for å skape konkrete budskap har klart for seg
hvem som er viktig akkurat nå.
Video er ferskvare, akkurat som all annen profilering. Det er sagt at omdømme bygges i millimeter, og rives i meter. Derfor er omdømmebygging en kontinuerlig prosess der man må kjenne sitt publikum, og fortløpende oppdatere seg selv på hvem det er som skal nås i hvert enkelt tilfelle.
Heller små og korte videoer enn lange og innholdsspekkede. Det er vanskelig å holde oppmerksomheten ut over et visst antall sekunder.
Omdømmevideo velges av stadig flere innen offentlig sektor og næringslivet, fordi man under kontrollerte forhold kan nå ut til mottagerne.
Enten man ønsker å bruke en slik omdømmevideo for å tiltrekke seg ansatte, bedrifter, kunder eller nye beboere, er det bare ens egen fantasi som setter grenser.